borzsova

Comet 2017 – íme a nyertesek listája

2017-ben ismét átadták a Comet gömböket, a magyar előadóművészek egyik legnépszerűbb díját. A december 8-án este tartott díjátadón összesen 11 kategóriában hirdettek győztest.

comet

Fergeteges hangulat és díjeső jellemezte a Comet gálát, ahol 11 kategória győztese kapta meg a Comet gömböt. A fellépők produkcióit és a díjátadót teljes egészében online, a www.cometlive.hu oldalon keresztül közvetítették.

2017-ben 9 fős jelölőbizottság döntött arról, hogy abban a kilenc kategóriában, ahol a közönség szavazhatott, ki legyen az az 5 jelölt, akinek esélye nyílhatott arra, hogy december 8-án este Comet gömböt vehessen át. A közönség döntött, így a több hónapon át zajló online szavazás végén, melyet közjegyző közreműködésével zártak le, az alábbi kategóriákban hirdethettek győztest:

Az év női előadója: Tóth Gabi
Az év férfi előadója: Majka
Legjobb zenekar: Wellhello
Legjobb klip: Kollányi Zsuzsi, Lofti Begi, Majka: Valahonnan
Legjobb dal: Pápai Joci, Origo
Legjobb humorista: Kiss Ádám
Legjobb színész: Scherer Péter
Legjobb színésznő: Pokorny Lia
Legjobb social média szereplő: Istenes Bence

A szervezők a közönségszavazáson kívül két további kategóriában is osztottak díjat. A Comet szakmai stábjának javaslata alapján az év pillanatáért járó díjat a Millenium vizilabda csapata kapta a FINA Masters VB-n való szereplésért, míg az életműdíjat Presser Gábor vehette át.

A Királynak is tartott énekesről halála után több, mint másfél évtizeddel készítenek musicalt.

Musical készül Zámbó Jimmy életéről

Zámbó Jimmy 2001. január 2-án, vitatott körülmények között hunyt el, a történtek, valamint élete azonban a mai napig foglalkoztatják rajongóit. Évekkel ezelőtt már volt szó arról, hogy filmre viszik az énekes történetét, ám a terv hamvába holt, most azonban biztos, hogy musical készül Jimmyről, melyre az érintett rokonai már áldásukat is adták.

Bors értesülései szerint a szinopszis már elkészült és hétpecsétes titokként őrzik, a történetet pedig Pintér Tibor színháza viszi majd színpadra. A munkálatok állítólag azután kezdődnek meg, hogy a színész hazatér az afrikai dzsungelből, ahová a Celeb vagyok, ments ki innen! című műsor miatt utazott ki.

A fent említett lap egyébként megszólaltatta Zámbó Krisztiánt is, aki úgy nyilatkozott, hogy bár sokan szeretnék őt látni apja szerepében, ő arra vágyik, hogy profi színész keltsék életre az apját – ő abban bízik, hogy Pintér Tibor vállalja majd a szerepet.

sobral

 

 

 

Sikeres szívátültetést hajtottak végre Salvador Sobralon, aki szívszaggató balladájával idén megnyerte az Eurovíziót. A 27 éves énekes a lisszaboni Santa Cruz kórház tájékoztatása szerint “jól van”.

Sobral régóta szívproblémákkal küzdött. “Nagyon felkészült volt. Olyan fiatalember, aki megértette a beavatkozással járó bonyodalmakat” – nyilatkozta a Publico című portugál lapnak Miguel Abecasis szívsebész, aki megműtötte Sobralt.

Abecasis elbeszélése szerint a pénteki műtét előtt Sobral kívánt neki szerencsét. Az orvos szerint Sobral felépülése eltarthat egy darabig, de ha minden jól megy, akkor “teljesen normális életet élhet”.

A Publico beszámolója szerint Sobralnak hónapokat kellett várnia a megfelelő donorra, mert amúgy már szeptemberben ideiglenesen visszavonult, hogy felkészüljön a műtétre. (Via BBC)


 

Taylor Swiftet leszorították a trónról: íme a top 10 leggazdagabb énekesnő 2017-ben.

beyonce

Beyoncé első helyen végzett felhalmozott vagyonával: 105 millió dollárt (28 milliárd forintot) keresett 2016 és 2017 júniusa között – számolt be róla a Forbes.

Titka egyszerű: Lemonade albuma nem volt elérhető a streaming-oldalakon megjelenésének napján, továbbá Formation turnéjával is egy milliárd dollárt hozott a konyhára.

Az őt követő énekesnő, Adele „csupán” 69 millió dollárt zsebelt be.

Íme a top 10:

  1. Beyoncé: $105 million
  2. Adele: $69 million
  3. Taylor Swift: $44 million
  4. Celine Dion: $42 million
  5. Jennifer Lopez: $38 million
  6. Dolly Parton: $37 million
  7. Rihanna: $36 million
  8. Britney Spears: $34 million
  9. Katy Perry: $33 million
  10. Barbra Streisand: $30 million

 

 

 szorenyi

 

Újra összeállt a Fonográf, de Szörényi Levente a Blikknek elmondta, valószínűleg zenei pályafutása befejeződik.

“Ebben a korban már szívesebben ücsörögnék otthon, de a nézők, a rajongók kedvéért még egyszer felmegyünk a színpadra a Fonográffal, amely csapattal utoljára 2014-ben játszottunk együtt” – mondta a legendás zenész, és jelezte azt is, a február 16-i koncert után zenészként nincsenek nagy tervei. Az Illés korábban elbúcsúzott, a Fonográf most fog.

Szörényi nyugalomra és pihenésre vágyik, valamint szeretné a Mácshegyi borászatukat sikerre vinni.

A népszerű zenész pályafutása az 1962-es Ki mit tudon indult, ahol testvérével, Szabolccsal alapított együttesükkel, a Mediterránnal léptek színpadra. Egy esztendőre rá Szörényi csatlakozott a Balassa együtteshez, majd 1964-ben már az Illéshez, amely a korszak ikonikus csapatává vált. 1974-ben aztán megalapította a Fonográfot, amellyel 1984-ig aktívan játszott, és most újra színpadra állnak.

 

Koncz Zsuzsa nagykoncertjeit mindig páratlan érdeklődés övezi – a könnyűzene aktív legendája legutóbb 2017. márciusában lépett fel Magyarország legnagyobb színpadán. A szuperkoncertről most a Hungaroton gondozásában jelent meg igényes hang- és képminőségű DVD.

Koncz Zsuzsa Aréna-koncertje már DVD-n is látható-hallható

Koncz Zsuzsa Aréna-koncertje már DVD-n is látható-hallható

Generációkon átívelő egyedülálló életműve, mindenki által ismert és dúdolt dalai jellemzik az igazán hiteles művésznőt. Ő talán az egyetlen olyan magyar poplegenda, aki 11 alkalommal megtöltötte a Papp László Budapest Sportarénát.

„Jó, legyen újra Aréna!” – adta ki a várva várt jelszót Koncz Zsuzsa már a rekordgyorsasággal plantinalemezzé lt Vadvilág albumának készítése közben.

„A helyszín, az Aréna páratlan erőtér, elképesztő méreteivel fantasztikus lehetőség a személyes találkozásra, együttlétre, gondolataink és érzelmeink összekapcsolására. Legutóbb, attól a hihetetlenül zsúfolt teltháztól én olyan életre szóló élményt kaptam, amely még ma is erőt ad. Hát ezért lett újra Aréna! A most megjelent, legújabb DVD márciusi Aréna-beli koncertem – egy gyorsan múló pillanat – rögzített változata. Dokumentuma egy emlékezetes estének, hogy ne csak az emlékezetünkben, hanem kézzel foghatóan is megmaradjon mindannyiunk számára…” – nyilatkozta.

Zsuzsa minden idegszálával, alapos munkával tehát már előző év nyara óta a nagykoncertre készült. Itt mutatkozott be az új lemez, de a DVD-n olyan régi nagy kedvenceket is hallhatunk – még nem látott színpadi technikával, hangeffektusokkal –, melyektől Koncz Zsuzsa ünnepelt, rajongott sztár és közvetlen, őszinte előadó lett. A páratlan erejű koncert és a DVD egyik legmeghatóbb pillanata, amikor a művésznő a nagy alkotótársak emlékét megidézve a közönségnek különleges és felejthetetlen élményt szerzett.

„Az új DVD nem titkolt célja, hogy akik jelen voltak, újra átéljék, akik pedig most látják először, részesei lehessenek egy felejthetetlen estének, melynek lendülete, hangulata magával ragadó élmény volt a magam számára is. Kivételes pillanatai ezek egy előadó életének, egyben erős pillérei egy pályának, ezért is öröm, hogy sikerült létrehoznunk a DVD-t: köszönet mindenkinek, aki ebben segítségünkre volt!” – mondta a művésznő.